Blog

Leti za otok Krk – letališče Rijeka

Vaš vodnik po letališču Rijeka

 

Otok Krk, ki ga pogosto imenujejo “zlati otok”, je skriti dragulj na Jadranu, znan po osupljivi pokrajini, zgodovinskem šarmu in živahni kulturi. Če načrtujete obisk Krka, je eden najprimernejših načinov, da pridete do tega raja na otoku, z letalom do letališča Rijeka. V tej objavi v spletnem dnevniku vas bomo vodili skozi postopek prihoda na Krk prek letališča Rijeka, letalske družbe, ki tam delujejo, in približne cenovne razrede letov.

Prihod na otok Krk preko letališča Rijeka

 

Letališče Rijeka (RJK), znano tudi kot letališče Rijeka-Krk, služi kot glavni prehod za potnike, ki se odpravljajo na otok Krk. Letališče je na strateški lokaciji na bližnjem kopnem, zaradi česar je idealna vstopna točka za tiste, ki nameravajo raziskati osupljive krajine in bogato kulturno dediščino Krka.

 

Letalske družbe na letališču Reka

 

Številne letalske družbe ponujajo direktne lete do reškega letališča, ki skrbijo za domače in mednarodne potnike. Tukaj je nekaj uglednih letalskih prevoznikov, ki delujejo na reškem letališču:

 

Croatia Airlines: Croatia Airlines kot nacionalni prevoznik Hrvaške ponuja vrsto domačih in mednarodnih letov na letališče Rijeka. Potniki iz večjih evropskih mest pogosto najdejo ugodne povezave prek Croatia Airlines.

 

Ryanair: znan po nizkocenovnih cenah, Ryanair izvaja lete na reško letališče z različnih evropskih destinacij. Ta prevoznik je priljubljena izbira za tiste, ki iščejo varčne možnosti potovanja.

 

Lufthansa: Lufthansa, velika nemška letalska družba, ponuja lete na letališče Rijeka, ki mednarodnim potnikom zagotavlja zanesljivo in dobro povezano možnost, da dosežejo otok Krk.

 

Eurowings: Eurowings, hčerinska družba Lufthanse, je še ena letalska družba, ki ponuja povezave do reškega letališča, zaradi česar je izvedljiva izbira za potnike iz več evropskih lokacij.

 

Leti na Reko iz večjih evropskih mest

 

Tukaj je nekaj večjih evropskih mest, kjer lahko ujamete lete na letališče Rijeka:

Germany:            

Berlin

Frankurt

Munich

Belgium:

Brussels

Netherlands:

Amsterdam

Austria:

Vienna

France:

Paris

Denmark:

Copenhagen

Rijeka airport krk

Cene letov do letališča Rijeka

Cene letov do letališča Rijeka se lahko močno razlikujejo glede na dejavnike, kot so čas rezervacije, lokacija odhoda in sezona potovanja. Tukaj je splošen razpon cen, da boste lažje razumeli, kaj lahko pričakujete:

 

Domači leti (znotraj Hrvaške): Domači leti iz mest, kot sta Zagreb in Dubrovnik, na letališče Reka se lahko običajno gibljejo od približno 50 do 150 EUR za enosmerne vozovnice, odvisno od dejavnikov, kot sta razred in čas rezervacije.

 

Mednarodni leti (evropske destinacije): Mednarodni leti na letališče Reka iz različnih evropskih mest imajo lahko enosmerne vozovnice od 70 € do 250 € ali več. Priporočljivo je, da rezervirate vnaprej, da zagotovite najboljše ponudbe.

 

Nizkocenovni letalski prevozniki: Letalski prevozniki, kot je Ryanair, pogosto ponujajo cenovno ugodne možnosti, saj se cene enosmernih vozovnic začnejo že pri 20 ali 30 EUR. Upoštevajte, da lahko zaračunate dodatne pristojbine za prtljago in druge storitve.

 

Vrhunec sezone: Cene so običajno višje v vrhuncu poletne sezone, ki običajno pade med junijem in avgustom, ko je otok Krk iskano počitniško mesto.

 

 

Doseganje otoka Krk prek letališča Rijeka je udoben in dobro organiziran postopek. Z različnimi letalskimi prevozniki, ki ponujajo domače in mednarodne lete, boste imeli prožnost pri izbiri najprimernejše poti in cen za vaše potovanje. Upoštevajte, da vam lahko vnaprejšnja rezervacija, upoštevanje letnega časa in raziskovanje možnosti nizkocenovnih letalskih prevoznikov zagotovijo najboljše ponudbe na vašem potovanju na očarljivi otok Krk. Spakirajte kovčke in se pripravite na nepozabno avanturo v tem jadranskem raju.

Categories